torstai 6. tammikuuta 2011

Lihaton tammikuu alkoi humalassa

6 päivää lihatonta (tarkemmin ovo-lacto-vegetaristista) tammikuuta takana ja fiilikset on vielä toistaiseksi aika korkealla. Tämä tosin johtunee ainakin osittain siitä, että olen ainakin alkuun sallinut lihallisten himojeni sammuttamiseksi ylettömän karkkien ahmimisen :P

Ruokavaliooni on karkkien lisäksi kuulunut appelsiinimehua, karjalanpiirakoita, tuorejuustoa, oltermannia, limppuleipää, paistettuja kananmunia, neljän juuston pizzaa, manteleita ja toki runsain mitoin SEMENiä jäätelöllä. Mutta miten tästä eteenpäin? Ässinä hihassa on toki vielä juustopitoiset salaatit, nepalilaisten ravintoloiden tuorejuustoateriat ja Vegemestan hamppuhampurilainen, mutta sen jälkeen alkaakin yli 10 vuotta säännöllisesti lihaa syöneen ihmisen neuvot loppumaan.. Mistä nopeata ja kätevää kasvisruokaa, josta saisi myös riittävästi proteiineja?

Isoimpana syynä sille miksi tähän tammikuun koitokseen lähdin oli se, että haluan nähdä kuinka paljon tällainen valinta oikeasti elämääni rajoittaa. Aikaisempi uskomukseni on pitkälti ollut se, että ravintoloista saa todella harvoin hyvää kasvisruokaa, jonka seurauksena käytännössä kaikki työpaikkaruokailut ja ravintolaillalliset jäisivät väliin. Ravintoloidenkin ulkopuolellakin on ravinnon riittävän proteiinipitoisuuden ylläpitäminen tuntunut haasteelliselta ajatukselta, vaikka toki juustoja, pähkinöitä ja siemeniä on helppo muistaessa lisätä lähes kaikkiin ruokiin. Nämä ensimmäiset päivät ovat kuitenkin kuluneet siinä määrin sokerihumalassa, että ei ole hirveästi tullut stressanneeksi mitään ;) Aika näyttää miten loppukuu sutviintuu..

Muista elämän osa-alueista olisi varmaan paljonkin raportoitavaa, mutta motivaatio on tähän ollut täysin olematon. Henkilökohtaisen elämän mullistukset yhdistettynä flunssafobiasta lähtöisin olevaan liikunnan rajoittamiseen ovat kääntäneet elämän pikkurutiinit aika hyvin päälaelleen - tarkoittaen kuitenkin samalla myös sitä, että aikaa ei ole "riittänyt" blogin päivittämiselle. Tilanne on kuitenkin vähitellen normalisoitumaan päin ja tämän tammikuun kokeilun jälkeen voisi taas yrittää jotain kivaa pientä haastetta :)

PS. Lupaavasta otsikosta huolimatta kyseess on tosiaan taas ollut vain sokerihumala, sillä uusi vuosi on tapojeni mukaan kulunut ilman alkoholia. Vaikka virallisesti en mitään tipatonta tammikuuta olekaan ajatellut tähän lihattomuuteeni lisätä niin en ihmettelisi yhtään vaikka sellainenkin tulisi taas vietettyä puoliksi vahingossa - niin kuin monena aikaisempanakin vuotena on käynyt ;)

PPS. Tsemppiä Täydellisen Päärynän tipattomaan, lihattomaan, savuttomaan, kofeiinittomaan, sokerittomaan, seksittömään ja muutenkin kaikinpuolin synnittömään tammikuuhun! En tiedä mistä neiti on tällaisia täysin päättömiä haasteita oppinut itselleen asettamaan, mutta Go Girl! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti