tiistai 8. maaliskuuta 2011

APUA! Mitä ihmettä olenkaan mennyt lupaamaan?!

Täydellinen Päärynä teki meille hienon jaetun Google Docs Spreadsheet -taulukon, johon laitetut välipunnitukset kertovat automaattisesti kuinka haaste etenee. Tässä jo viikon takaiset alkupunnitusten lukemat, joiden keskiarvosta tuo kymmenen kiloa muutosta parempaan pitäisi sitten taikoa:


pvm      kg  bmi   %F  kg F   %M  kg M
28.2. a 77.6 24.0 19.6% 15.2 39.4% 30.6
28.2. i 79.7 24.6 18.6% 14.8 40.0% 31.9
1.3.  a 78.6 24.3 18.9% 14.9 39.8% 31.3
1.3.  i 78.2 24.1 18.4% 14.4 40.1% 31.4


KA:     78.5 24.2 18.9% 14.8 39.8% 31.3


Kehossani on siis yli kaksi kertaa enemmän lihaksia kuin rasvaa? Rehellisesti sanottuna ensimmäinen reaktioni tähän oli "APUA! Mitä ihmettä mä olen oiken mennyt lupaamaan?!".


Tämänhetkinen uskomukseni painon katoamisesta on kuitenkin edelleen se, että keholla ei ole sellaista mekanismia "sulattaa" rasvaa, joka ei samalla myös sulattaisi lihaksia siinä suhteessa miten niitä kehosta sattuu löytymään. Minun kohdallani tämä siis tarkoittaa sitä, että jos haluan karistaa kehostani vaikkapa 8 kiloa rasva, lähtee siinä samalla sitten myös 16 kiloa lihasta, joka on tämän haasteen puitteissa sitten saatava takaisin kahden kilon extran kera.


En ole vielä tehnyt mitään päätöksiä sen suhteen mihin kohtaan tuota rasvan pudotuksen ja lihasmassa keruun välimaastoa yritän tähdätä, mutta ainakin tässä vaiheessa tuntuu vielä siltä, että haluaisin saada tuota rasvaprosenttia hyvän pyräyksen alaspäin. Sen mukaan olen elellyt viimeisen viikon pitäien kalorit suhteellisen hyvin kurissa.


Takaraivossa painaa kuitenkin koko ajan se, että mitä enemmän lihaksia kadotan tässä kaloreita kytätessäni, sitä isompi urakka minulla on edessä haasteen loppuun saattamiseksi. Tästä syystä olen ottanut vähän normaalista niukistelusta kurinalaisemman linjan ruokailujeni suhteen ja tutkiskeltuani hetken aikaa internetin ihmeellistä maailmaa päätynyt seuraamaan seuraavia ohjenuoria pitääkseni kynsin ja hampain kiinni rakkaista lihaksistani:

  • Syön 2,5 tunnin välein (vähän päivästä riippuen ehdin syömään 5-7 ateriaa)
  • Pyrin pitämään ateriat energiansaannin näkökulmasta pieninä (150 - 250 kcal / ateria)
  • Jokaisella aterialla pyrin kuitenkin saamaan vähintään 20g (mielellän nopeasti imeytyvää) proteiinia
  • Illan viimeiseksi ateriaksi syön 3 munan munakkaan, josta saan hitaasti imeytyviä proteiineja yöksi

Lihasten korjaantumisen stimuloinnin puolesta yritän toistaiseksi pitää salireissuni kahdessa per viikko ja treenata vain muutamalla kokonaisvaltaisella liikkeillä: Kyykky & leuanveto toisena päivänä sekä maastaveto & penkki toisena. Näiden lisäksi yritän tulevilla salireissuilla muistaa myös vähän treenata tukilihaksiani seuraavilla kevyemmillä liikkeillä:




(Lainattu viikonloppuna lukemastani ja suhteellisen fiksuksi toteamastani artikkelista: http://www.mensjournal.com/everything-you-know-about-fitness-is-a-lie/ )


Välipunnituksien tuloksia on luvassa heti kun tulee seuraava inspiraatio kirjoitella jotakin.. Toistaiseksi inspiraatio on jostain syystä ollut aika vahvasti kiven alla kun niin moni asia on tuntunut nettiin naputtelua kiireellisemmältä ja merkityksellisemmältä :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti