maanantai 21. marraskuuta 2011

Olen jyrkempi kuin pitäisi

Selailin pikaisesti sitä tutkimusta, johon pohjautuen olin alkujaan ajatellut vuoropäiväpaastoani noudattaa. Ymmärsin pikaisen selailuni perusteella, että kyseisessä tutkimuksessa ruokailun sai aloittaa välittömästi vuorokauden vaihtuessa. Henkilökohtaisesti olen käytännössä aina hereillä myös kahdentoista jälkeen ja voisin tällöin rikkoa paaston jo ennen nukkumaanmenoa, jättäen vuoropäiväisen paastoni pituudeksi ainoastaan 24 tuntia.

Tämä ei kuitenkaan ole tuntunut oikealta. Oletan, että tutkimukseen osallistuneista ihmisistä suurin osa oli jo pedissä kahdentoista aikaan, jolloin todellinen paaston pituus muodostui hieman yli 30 tunnin mittaiseksi. Omat paastoni ovat tähän mennessä olleet poikkeuksetta yli 34 tuntia pitkiä sillä olen aloittanut ne vuorokauden vaihtuessa ja rikkonut paaston vasta kymmenen jälkeen seuraavan päivän aamuna.

Nyt kun viikko kokeilua on takana (4 paastoa ja 3 välipäivää) aloin mietiskelemään, että onko 34 tuntia sittenkin hieman liian pitkä aika olla syömättä jos vuoropäiväpaastoa jatkuu monta viikkoa? Asiaan saattaa liiittyä se, että tunsin tänään illalla ensimmäistä kertaa vatsassani sellaisen jännän onton kivun, jonka voisin hyvin kuvitella johtuneen paastoamisesta. Olo kuitenkin katosi aika nopeasti, joten en olisi asiasta ainakaan vielä hirveän huolissani.

Tuli hetki sitten siihen tulokseen, että ymmärtääkseni asiaa paremmin haluan jatkaa samalla mallilla eteenpäin ja katsoa muuttuvatko tuntemukset merkittävästi jos takana on pidempi jakso vuoropäiväpaastoa. Jos olo alkaa menemään jatkuvasti huonompaan suuntaan niin harkitsen loppukuuta varten toisenlaista lähestymistä.

Ah.. Huomenna saa muuten taas syödä :) Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti