perjantai 27. marraskuuta 2009

Kuolema uuden treeniohjelman jälkeen

Aika on luonnollisesti aina kortilla ja itsestänsä huolen pitäminen mm. salilla juosten voisi tietenkin sujua nopeamminkin.  Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että selkeä saliohjelma päättömän sekoilun sijaan voisi nopeuttaa operaatiota ja kun törmäsin sattumalta aloittelijoille tarkoitettuun saliohjelmaan, ajattelin ottaa sen käyttöön kunnes saliohjelman tavote on saavutettu: Kyykkään 1,5 kertaa oman painoni.

Ajatus oli sinänsä ihan hieno, mutta matkalla on todennäköisesti luvassa pari pientä mutkaa. Ensimmäinen on se, että en ole käytännössä koskaan treenannut jalkojeni voimaa salilla, sillä olen ajatellut kevyen kävelyliikunnan pitävän koipeni ihan siirrävän hyvässä kunnossa. Nyt kun oikeasti pitäisi ruveta kehittämään jalkojensa voimaa niin varsinkin alku on täyttä tuskaa.

Treenaaminen on mukavampaa porukassa ja houkuttelinkin duunikaverini Villen seuraamaan samaa ohjelmaa. Kokeilimme ohjelmaa eilen ensimmäistä kertaa ja päätimme yhdessä tuumin aloittaa ohjelman 10 kilon lisäpainolla pelkän tangon sijaan. Tämä oli näin jälkikäteen tunnusteltuna ainakin kyykyn kohdalla allekirjoittaneelle vähintäänkin riittävästi. Salireissun jälkeen portaiden ylös käveleminen vei kaksi kertaa normaalia pidempään, jalat meinasivat pettää useampaankin otteeseen rappusia laskeutuessa ja kävellessäni näytin yleisesti ottain todennäköisesti ihmisen sijaan lähinnä puujaloilla kävelevältä muumipapalta.

Asiaa ei myöskään varmasti helpottanut se, että ehtona saliohjelman adoptoimiselle Ville laittoi sen, että otamme aina salireissun päätteeksi vielä HIIT treenin, jonka pituus kasvaa joka toisella kerralla yhdellä toistolla. Ensimmäisen kerran neljä minuuttia HIIT:iä cross trainerilla oli vielä ihan inhimillisyyden rajoissa, mutta sitten kun aika siitä pitenee ja muukin saliohjelma painojen nostamisen seurauksena rankkenee niin ounastelen varsin tuskaisia tunnelmia :D

Näiden päättömien salitreenisuunnitelmien ohella haasteellinen elämäni on sujunut jälleen varsin mallikkaasti. Ensi yönä nollautuvaa nettiaikaa on 2,5 tunnista jäljellä vielä reilusti yli tunti, kevyttä liikuntaa on kertynyt jo neljä kävelyä, salilla on käyty kolmesti ja ruokailu on mennyt suunnitelmien mukaisesti. Ruokailun suhteen on pariin otteeseen tullut tehtyä vähän tyhmempiä (*köh* Big Mac iltapalaksi kolmena iltana *köh*) valintoja, mutta niiden seuraukset olen kärsitty kiltisti ja paino on juuri tehdyn aamupunnituksen perusteella edelleen 74,5 kg.

Nyt pikaisen saunan kautta valmistelemaan illan OZia ja sitten viikonlopun viettoon :)

1 kommentti:

  1. Toi sun treeniohjelma HIITeineen vaikuttaa aika rankalta - etenkin sitten kun se tuosta rankkenee. Pitäis syödä tarpeeksi, etenkin treenipäivinä, että kroppa kestää ja että kummastakin treenistä on oikeasti hyötyä. Suht heikkokuntoisena alottelijana jättäisin kyllä HIITit vähemmälle tai laittaisin ne eri päiville. Aerobinen treeni on ihan hyvää palauttelua jaloille kun ne on treenin jälkeen tönkköinä ;D Eläkä unohda venyttelyä.

    VastaaPoista