lauantai 13. elokuuta 2011

Tämä haaste koskee väkisin myös sinua!

Edellinen megalomaaninen haastesuunnitelmamme hibernoi yhä yhtä lailla sekä minun että Täydellisen päärynän totaaliseen selkärangattomuuden seurauksena. Miten siis tästä eteenpäin kun ei enää itseensäkään voi luottaa? No kehitetään tietenkin haaste, joka ei rajoita meitä itseämme mitenkään vaan rajoittaa vain kaikkia muita! :D

Täten Ihkumaa proudly presents: "Aina samat vanhat naamat!" -haaste!

Oletko koskaan käynyt meillä? Oletko kenties käynyt meillä jo vähintään kolme kertaa? Jos vastaus näihin kysymyksiin on "kyllä" niin onneksi olkoon: Et ole enää estottomasti ja avoimesti tervetullut lämpimän kotimme hellään huomaan!

Mitä? Ei enää bileitä? Ei enää etkoja tai jatkoja? Ei enää edes leffailtoja? Kaikki riippuu nyt vain sinusta! Säännöt ovat selkeitä eikä niihin ole poikkeuksia:
  1. Ihkumassa vieraileminen vaatii kolmen ensimmäisen vierailun jälkeen vierailijapisteen.
  2. Jokaisella ihmisellä on oma vierailijapistetilinsä, josta vierailijapiste veloitetaan.
  3. Yhden vierailijapisteen voi ansaita käymällä Ihkumaan salilla tai käymällä Ihkumaasta lenkillä.
  4. Yhden vierailijapisteen voi myös ansaita tuomalla mukanaan Ihkumaahan ihmisen, joka ei ole vieraillut Ihkumaassa vielä kolmea kertaa.
  5. Olemassaolevia vierailijapisteitä voi lahjoittaa muiden ihmisten vierailijapistetileille.
  6. Vierailijapistetili voi mennä miinukselle ainoastaan silloin jos joku epänegatiivisen vierailijapistetilin omaava Ihkumaan asukas hyväksyy vierailijapisteentakaisinmaksusuunnitelman. Jos suunnitelmaa ei noudateta vuorokauden sisällä sen hyväksymisestä, siirtyy negatiivinen saldo takaisinmaksusuunnitelman hyväksyneen asukkaan vierailijapistetilille.

Selvennyksiä:

  1. Ihkumaan asukit eivät vieraile omassa kodissaan.
  2. Kaikkien vieraspistetilit lähtevät haasteen alussa nollasta.
  3. Myös ennen haasteen alkua tapahtuneet vierailut lasketaan kolmen vierailun rajaa ajatellen. 
  4. Vierailijapiste veloitetaan jos saman päivän aikana viettää Ihkumaan sisätiloissa yli 5 minuuttia.
  5. Yhden vierailijapisteen vierailu kestää seuraavan kalenteripäivän iltaan klo 20:00 saakka. Asunnosta saa vierailun aikana poistua vapaasti niin monta kertaa kuin haluaa.
  6. Salilla täytyy treenata vähintään 30 minuuttia. Kuntopyöräily, jumppaaminen yms aktiivisuus lasketaan - kunhan ei vätystele.
  7. Juoksulenkin täytyy olla vähintään 2 km. Suositeltu aloitusreitti on Merihaan ympäri. Vauhti määrytyy oman kunnon mukaan - kunhan ei vätystele.
  8. Uuden vieraan voi tuoda mukanaan vierailulle vain yksi henkilö kerrallaan. Jos uusi vieras tulee osana isompaa porukkaa, sopii porukka keskenään kuka uuden vieraan tuo mukanaan. Jos asiasta ei päästä yhteisymmärrykseen, ei vieras tule kenenkään mukana.
  9. Vierailijapiste veloitetaan aina vaikka osallistuisi liikuntaan tai toisi vieraan mukanaan. Jos siis tulee käymään sali-iltana niin siinä sekä ansaitsee, että kuluttaa yhden veirailijapisteen.
  10. Jos tulee nollasaldolla sali-iltaan ja meinaa himmailla yli viisi minuuttia yläkerrassa ennen salille siirtymistä niin jonkun asukkaan pitää hyväksyä tuleva salikäynti takaisinmaksusuunnitelmana ja ottaa vastuu siitä, että suunnitelma ei toteudukaan.
  11. Negatiivisen saldon omaavat asukkaat eivät voi hyväksyä takaisinmaksusuunnitelmia. 
  12. Nollasaldon omaavia vierailijoita pyydetään ystävällisesti poistumaan paikalta viiden minuutin aikarajan umpeuduttua ellei kukaan asukkaista halua ottaa heidän takaisinmaksusuunnitelmaansa vastuulleen. Ongelmatilanteissa auttaa kotirauhan takaava virkavalta - ei väkivalta :)

Haasteen tarkoituksena on siis tuoda sekä meidän että vanhojen tuttaviemme elämää iloa ja riemua rohkaisemalla uusiin tuttavuuksiin tutustumista! Haluamme samalla tukea myös tervettä liikkumista ja yhdessä vietetyn ajan arvostamista. Jos keksitte säännöistä porsaanreikiä niin kertokaa niistä ihmeessä, jotta pääsemme korjaamaan ne vastaamaan haasteen henkeä!

Haaste on virallisesti alkanut viime torstaina ja on siis ollut voimassa jo kaksi päivää. Haaste loppuu 1.1. 2012 klo 00:01. Siis ei muuta kuin tervetuloa kylään - joko saleilemaan, lenkkeilemää tai uusien ihmisten kanssa! :)

6 kommenttia:

  1. Teoreettisia porsaanreikiä:

    1) Entäs, jos seurustelee asukkaan kanssa? Mutta ansaitsee liikuntapisteet hämärän laskettua? Lasketaanko silloin asukiksi ilman oikeuksia taata takaisinmaksusuunnitelmaa?

    2) Ei ketään asukkia saisi pyörälenkille juoksun sijaan? Minimimatka olisi tietenkin kolminkertainen.

    3) Voiko vierailijapisteitä saada tekemällä vastapalveluksia? Esimerkiksi isännöimällä Ihkumaan asukeita Konemetsän kaltaisessa tapahtumassa asuntovaunualueella?

    --
    Hieno haaste voisin kuvitella. Onko pistetaulukko jo seinällä?

    VastaaPoista
  2. Alunperin ajatus lähti vain siitä, että ihmiset toisivat uusia ihmisiä mukanaan, jolloin mietimme kyllä ankarasti kaikenlaisia seurustelu-, salireissu- ja sisaruspoikkeuksia. Se meni kuitenkin lopulta niin monimutkaiseksi ja vaikeatulkintaiseksi, että hylkäsimme moiset poikkeukset ja kehitimme yksinkertaisen pistejärjestelmän, joka palkitsee suoraan suhteessa edullisen käyttäytymisen määrään.

    Isäntäväelle kertyy kyllä tässä säännöstössä hyödyllisten toimintojen kautta omalle pistetilille pisteitä, joita voi sitten jaella avokätisesti eteenpäin vaikkapa vastapalveluksia vastaan - tai sitten ihan vain siksi, että haluaa vaikka seurustelukumppaninsa viereen yöksi.

    Niin ja paint me a cynic, mutta pyöräilettekö te oikeasti sillain, että te hengästytte merkittävästi? Ja kuinka intensiivisiä teidän lakanoiden välissä tapahtuva liikunta yleensä oikeasti on? En sano etteikö kummatkin voisi toisinaan olla hyvää liikuntaa, mutta en mä näistä mitään yleistä sääntöä olisi valmis tekemään niiden lähtökohtaisen liikunnallisuuden vuoksi ;)

    Jonkinlainen yleinen merkittävä yhteinen urheilutuokio talon väen kanssa voisi kyllä kieltämättä olla ihan hyvä lisä sääntöihin, mutta se on aika vaikea määritellä hyvin..

    VastaaPoista
  3. Hei kyynikko, oo kotona katsomassa kun seuraavan kerran tulen kotiin fillaroimasta, on hiki ja hengästys! :D

    Lämmin kannatukseni pyöräilypisteajatukselle, mutta kun mä tosiaan olen ainoa jolla tässä taloudessa on fillari, pelkäänpä ettei siitä saada sääntöä lanseerattua. Liian monimutkaista ja säännöt venyy yms jne.

    VastaaPoista
  4. Helpompaa aloittaa p90x ;)
    Tarvitset vain 1-1.5h tuntia paivittain, kuminauhoja ja motivaatiota... ai niin, se todellisen motivaation puute taisi olla ongelma :( Suosittelen kuitenkin kokeilemaan (taydet 90 paivaa toki)! 3kk on kuitenkin kohtuullisen lyhyt aika jos houkutuksena on vahvempi ja esteettisempi olomuoto. Tosin 15 paivassa en itse ole viela todennut muodonmuutosta, mita nyt jaksan ehka paremmin tehda treenit kuin ensimmaisina paivina.
    Tsemppia systeemiin! Tuun marraskuussa kuluttamaan kaikki sun pisteet! Tai pakotan sut mukaan tekemaan viimeisten viikkojen p90x kanssani :D nimim. kuminauhat matkalaukussa.
    -Niina

    VastaaPoista