keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Elämän uusi suunnitelma

Minun oli tarkoitus pitää kirjaa siitä mitä syön ja miten liikun myös tämän vapaamman viikon aikana, mutta eipä siitä oikein mitään tullut. Erilaisia ruokia on kyllä tullut syötyä vaikka kuinka paljon, mutta karkit ja suklaat eivät vielä onnistuneet valtaamaan ruokavaliostani sitä osaa, joka sillä on aikanaan ollut. Liikuntakin on jäänyt aika nollille salilla käyntejä ja paria tanssi-iltaa lukuunottamatta. Ennen kuin homma riistäytyy taas käsistä, lähtee tästä päivästä eteenpäin uusi suunnitelma, joka sisältää seuraavaa:

* Käyn salilla tekemässä lihaskuntoharjoitteita vähintään kaksi kertaa viikossa.

* Harjoitan muuta kevyttä liikuntaa (esim. kävely, pyöräily, tanssi) vähintään kolme kertaa viikossa puolen tunnin ajan.

* Noudatan viikolla kurinalaista ruokavaliota, joka määritellään tarkemmin myöhemmin. Tavoitteena on pitää energian saanti kurissa (noin 1500 kcal/päivä), mutta tarjota silti terveellinen ruokavalio ja riittävästi kehon rakennusaineita lihaskunnon paranemiseen.

* Perjantain kello 18:00 ja sunnuntain kello 18:00 välisenä aikana saan olla ja elää juuri niin kuin mieli tekee.

* Viikonlopun vapaa eläminen ei kuitenkaan saa alkaa ennen kuin olen blogannut viikon liikunnan ja ruokailun tilanteen. Tämä varmistaa sen, että asiat tulevat kirjatuksi ylös :)

Statistiikoista kiinnostuneille aamupainoni oli tänään 71,1 kg. Se on kyllä hyvien nesteytysten ansiosta käynyt välillä iltaisin jo 72 kilonkin yläpuolella, mutta noin yleisesti koen olevani suurin piirtein siinä painossa, johon alunperin tätä blogia aloitellessani pyrin. Verenpaineeni (ja sykkeeni) olivat kahdella peräkkäisellä eri kädestä makuulla otetulla mittauksella 135/70 (53) ja 129/68 (52).

Wish me luck ja palataan taas asiaan viimeistään loppuviikosta, että pääsen viettämään suunnitelmien mukaista vapaata viikonloppua ;)

3 kommenttia:

  1. Mummielestä 1500 kuulostaa varsin alhaiselta tuollaiselle energiselle ja raavaalle nuorelle miehelle, mutta itsehän sen varmasti tiedät paremmin.

    Mäkin ajattelin hyödyntää tuota plokia omana päiväkirjanani tulevien tieteellisten ravintokokeilujeni tukena. Koska elämä ilman (ruoka-)haasteita tuntuu yllättävän tylsältä, seuraava projektini olkoon alle 20 hhg/vrk, ainakin nyt kahden viikon ajan. :)

    Tuon linkin voit tuosta poistaa tai olla poistamatta, en vaan näe tulevissa omissa sapuskamörhöilyissäni mitään muita kiinnostavaa. Lukea saa ja pilkata ja kannustaa!


    ps. juhannusta kanssani samassa paikassa viettänyt henkilö ei kuulemma muistanut mun nimeäni, joten puhui Sushipöydästä.

    VastaaPoista
  2. Oh, löysin mittaustuloksia maaliskuulta: 105/56 ja syke 46. Laiska sydän.

    VastaaPoista
  3. Jep, oon samaa mieltä, että toi 1500 kcal on liian vähän, ainakin jos haluat kehittyä salilla. Kehittyminen on sinänsä suotavaa, että se pitää yleensä kaikista jipoista parhaiten mielenkiintoa kuntoiluun yllä.

    Pitäisköhän mun alkaa yrittää käydä teillä siellä salilla ainakin.. no vaikka kerran viikossa jonain sopivana vapaapäivänä tai töiden jälkeen. Tulis lähdettyä ja voisin samalla pilkata sua ja kommentoida vähemmän tyylipuhtaita voimailusuorituksia ;)

    VastaaPoista