maanantai 12. lokakuuta 2009

Tuskaisen päivän tuntoja

Lauantai oli jostakin syystä erityisen vaikea dieetin suhteen. Löysin itseni ensimmäistä kertaa laskemassa minuutteja seuraavaan ruokailuun (ja jo tunteja ennen ruokailuaikaa). Armahdin lopulta itseni ja aloitin sunnuntaiksi säästelemäni vapaan ruokailun päivän ihanilla kasvisruokaherkuilla heti vuorokauden vaihduttua (jolloin olisin muutenkin saanut taas syödä jotakin), vaikka viime viikolla ruokailultaan vapaa päivä taisikin kestää niin pitkään kuin vain pysyin hereillä. Luonnollisesti myös sitten lopetin syömisen jo ennen vuorokauden vaihtumista maanantaiksi, mutta ähkymähkäilyn jälkeisenä aamuna paino oli taas kohonnut 75.0 kiloon.

Olin vähän ihmeissäni kun lauantain aamiaisessani ei ollut näennäisesti mitään eroa aikaisempaan, jolloin vastaavia ongelmia ei ole ilmennyt. Nyt kun kuitenkin rupesin tutkimaan asiaa niin tällä kertaa syömäni Bravo suklaa-banaani -jäätelö eroaa normaalista aamiaisproteiinin sekaan tunkemastani jäätelöstä siten, että se sisältää normaalin kerman lisäksi kasvisrasvaa, mutta on kuitenkin kokonaisrasvaprosentiltaan alhaisempi kuin normaalit jäätelöt. Tämän lisäksi edellisen illan ruokani ei ollut sisältänyt käytännössä rasvaa juuri laisinkaan. Pelkkä vähäinen rasvan saanti riittäisi kyllä varmaan jo selittämään nälän tunteeni, mutta vähän kyllä vielä jää arveluttamaan onko tuolla kasvisrasvalla jotain tekemistä tämän yhtälön kanssa. Aikaisemmin olen kuitenkin pärjännyt ihan hyvin Valion kevytmustikkajäätelölläkin, vaikka siinä on kokonaisrasvaprosentti vain noin puolet Bravon rasvapitoisuudesta.

Oli miten oli niin suurin vaikuttava tekijä oli varmaankin tuo vähäinen rasvan saanti. Muistakaa siis lapset pitää huolta riittävästä rasvan saannista, että ei tule himoa syödä turhan usein! :)

Muulta osin edelliseltä viikolta ei muistu mieleen mitään tähdellistä raportoitavaa. Ruokailu, liikkuminen ja nettilöpinän rajoittaminen on onnistunut tavoitteiden mukaisesti ja fiilis on ollut hyvä. Tällä viikolla voimaan astunut viiden tunnin nettilöpinärajoitus ei ole vielä toistaiseksi tuntunut tuskalliselta, mutta katsotaan sitten loppuviikosta, että onko vielä sama ääni kellossa ;)

Lisää haasteita on varmaankin luvassa lähipäivinä kun saa itseni revittyä taas hetkeksi irti muista ajatuksista ja kirjaamaan ylös säännöt pienten rutiinien elämään palauttamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti