keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Uusi ja ihmeellinen dieettihaaste

Puren tätä elämän suunnittelua nyt pala palalta, sillä asiaan keskittyminen ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Eilen nimittäin toimistolle paukkasivat yllättäin Ameriikan-Ihme-Ari ja hänen kyljessään nainen, joka on puhelimeni kaikista Lauroista "Laura". Ilta kului varsin rattoisasti, mutta illan ilottelut tuliliemen kera kostautuivat aamulla suhteellisen ikävänä olona. Näytin kuulemma töihin raahauduttuani niin kalpealta, että Mikko koki pakottavan tarpeen alkaa luukuttamaan Carmina Buranaa täysillä toimiston kaiuttimista :D

Mutta selittelyjen jälkeen itse asiaan. Lupasin, että huomenna alkaa uusi dieetti, joten se tulee suunnitelmista ensimmäisenä. Tavoitteenani tällä dieetillä on se, että se olisi mahdollisimman yksinkertainen, mutta silti joustava. Sen on mukauduttava mm. liikelounaisiin, kahvitteluihin ja leffanaposteluihin, mutta samalla taattava hyvä fiilis niin normaalina työpäivänä kuin myös punttisalikäyntien kanssa. Niin ja luonnollisesti sen on myös onnistuttava pitämään tämä paino kurissa, ettei pian olla taas tuolla 80 kilon väärällä puolella.

Tämä koko yhtälö on pyörinyt päässäni suhteellisen pitkään ja se kirkastui oikeastaan vasta tänään kotimatkalla seuraavanlaiseksi ratkaisuksi:

Dieetin sääntö 1. Olen jokaisen ruokailun jälkeen syömättä tunnin jokaista syömästäni ruoasta saatua 100 kilokaloria kohden. Lasken kalorit suurpiirteisesti ja pyöristän lähimpään 100 kilokaloriin. Alle 50 kilokaloria pyöristyy kuitenkin 100 kilokaloriin.

Dieetin sääntö 2. Nukkumista ei lasketa syömättä olemiseksi.

Dieetin sääntö 3. Mikäli ruokailu kestää yli puoli tuntia, lasketaan ruokailun jälkeisen ajan alkavan puoli tuntia ennen ruokailun lopettamista. Muussa tapauksessa ruokailun jälkeinen aika alkaa ruokailun aloittamisen hetkestä. Mikäli syön ennen sallittua aikaa, yhdistyy ruokailuni edelliseen ruokailukertaan ja muodostaa yhden jatkuvan ruokailun.

Dieetin poikkeussääntö 1. Kalenteriviikossa on yksi vapaasti määriteltävä päivä, jolloin saa syödä miten haluaa.

Dieetin poikkeussääntö 2. Light juomia (alle 3 kcal/desi) ei lasketa syömiseksi. Teetä tai kahvia (lisukkeineen) ei lasketa syömiseksi jos ne nautitaan kahvilassa.

Dieetin poikkeussääntö 3. Kalanmaksaöljyä, kuituvalmisteita tai vitamiinipillereitä ei lasketa syömiseksi. Pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai näistä tehtyjä öljyjä ei lasketa syömiseksi.

Siinä se nyt on. Dieetissä ei ihan tarkoituksella sanota mitään siitä mitä pitää tai ei saa syödä ja milloin, mutta se sanelee selkeästi ja yksinkertaisesti koska ei saa syödä. Oletan tämän dieetin rajoissa mukautuvani suhteellisen tiiviiseen ruokailutahtiin ja pitkään kylläisinä pitäviin aterioihin, mutta eiköhän sitä vähän joudu tyhmyydestään aluksi kärsimäänkin ;)

Fiksuna ihmisenä varmaan jo laskittekin, että energian saanti pitäisi pysyä päivittäin 8 tunnin yöunilla jossain 1500 ja 1700 kilokalorin paikkeilla. Tiedän, että tämä on joidenkin mielestä vähän, mutta voin luvata, että kyllä minulla tuota vararavintoa tuossa lantiolla vielä keikkuu sen verran, että energiapulaan en kuole muutamassa kuukaudessa.

Lupaan noudattaa tätä ruokavaliota 11.12. saakka, jolloin loppuu myös rajoitettu nettilöpinähaasteeni. Raportoin dieetin kulusta viikottain blogissani muiden juttujen yhteydessä.

Kuka lähtee mukaan? :)

2 kommenttia:

  1. Aika vaikeeks teet erittäin yksinkertasen asian:

    1. Max 1500kcal per päivä
    2. Syö 4h välein jotain

    Paino tippuu satavarmasti, onnistuminen riippuu vaan mielenvoimasta.

    VastaaPoista
  2. Siis hauskin asiahan näissä haasteissa on just se suunnittelu ja esivalmistelu :D Sen jälkeen se on vaan tylsää grindausta, eikä noin yksinkertaisilla säännöillä jaksais ;(

    VastaaPoista