sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Pizza päivässä pitää lääkärin loitolla

Lääkärini on kuitenkin todella mukava, joten en syönyt viime viikolla pizzaa kuin kahtena päivänä ;) Pizza ei ole lopulta edes mitenkään erityisen huono ruoka edes dieetillä jos sen sisuksiin on panostettu enemmän kuin sen pohjaan. Isoimpana ongelmana pizzoissa tuntuu yleensä kuitenkin olevan niiden annoskoko.

Jokaiselle tilataan perinteisesti oma pizza, jotta kukin saa haluamansa täytteet. Kokonainen pizza on kuitenkin todella iso kerta-annos, mutta se on siitä huolimatta helppo syödä kerralla loppuun jos sen kanssa ei pidä varaansa. Tilanteeseen vaikuttaa varmasti sekä fysiologisia, että psykologisia tekijöitä, mutta ainakin itse olen huomannut ongelman olevan helposti ratkaistavissa sillä, että tilaa pizzan aina puoliksi kaverin kanssa :)

Mutta sitten viime viikkoon. Alkuviikon lomailu vähän sotki liikuntarutiineja, mutta kyllä sitä silti pari salikäyntiä ja ainakin viisi kävelykertaa tällekin viikolle mahtui. Kuumuuden keskellä (ja kenties vähän myös energiavajeiden ansiosta) saleilut ovat kieltämättä jääneet ehkä hieman normaalia energiattomammiksi, mutta kyllä niillä vielä varmasti peruslihaskuntoa saa ylläpidettyä.

Tänään sunnuntain aamupaino oli 79,6kg. Tuo vielä perjantaina 81,0 kg:ssa roikkuneen painon katoaminen ihmetytti ensin kyllä vähän itseäkin.. Mutta sitten kun muisteli perjantain tapahtumia niin syitä nesteiden kehosta poistumiseen alkoi vähitellen ilmestymään.

Isoimpana syynä lienee varmaankin se, että maistelin perjantaina pitkästä aikaa pari lasillista kuohuviiniä ja punaviiniä, johon valmistauduin jättämällä muut päivän ruokailut aamiaisena syötyyn SEMENiin. Päädyin SEMENin lisäksi lopulta syömään perjantaina ainoastaan pari irtokarkkia ja pienen haukkauksen porkkanaleivoksesta. Kun muisti, että perjantaille sattui lisäksi osumaan kaksi hieman normaalia raskaampaa käveltyä työmatkaa, salilla käynti ja vielä illalla kävely Kallion lävitse ja takaisin, ei tuo nesteiden kaikkoaminen enää niin hirveästi kummastuttanutkaan.

Hesari 4:n porkkanaleivos ( kiitos Pekka & Viivi <3 ) maistuin muuten varsin taivaalliselta kun ei ollut syönyt oikein mitään kunnollista viimeiseen 16 tuntiin - suosittelen kokeilemaan :) Huomattavasti kohtalokkaammaksi koitui kuitenkin nuo pari Pepsun minulle syöttämää karkkia. Niiden ansiosta perjantain vieraiden jäljiltä jäänyt karkkikulho osoittautui hieman liian suureksi haasteeksi pienelle mielelleni, jonka oli äärimmäisen helppo keksiä "hyviä" ja "vakuuttavia" syitä sille miksi voisin aamiaisen päälle napsaista kulhosta yhden sellaisen Pepsunkin minulle syöttämän erinomaisen pienen mustan karkin.. Ja sitten toisen... Ja sitten vielä pari.. Ja sitten ne loputkin karkit siitä kulhosta ;) Ensi viikolla siis jälleen luvassa karkkihampaan kolottamista kun pitää vieroittautua namuista uudelleen *sigh* Mutta sellaista on elämä ;)

Tämän hienon mielen taipuvaisuutta demonstroineen uroteon jälkeen keksin vielä syödä muutaman kourallisen popcorneja ja sekoittaa runsaasti hunajakuorrutettuja pähkinöitä proteiinipatukkoihini,  joten päivän "oikeiden" ruokien lisäksi tuli täten helposti syötyä noin 1000 kcal edestä ylimääräistä "roskaa". Unohdin ilmeisesti pääosin myös juoda lauantaina, sillä paino tippui tästä mässäilystä huolimatta lauantaiaamun 80.0 kilosta tuohon 79.6 kiloon.. Paluu nesteytettyjen yksilöiden joukkoon on siis varmasti jälleen luvassa ensi viikon alussa ja painokin löytää kiltisti takaisin kotiin *blush*

Syytä suurempaan juhlimiseen ei siis hirveästi ole, vaikka maaginen lievän ylipainon raja onkin taas alitettu. Matka sinne 72 kilon reaalipainon tuntumille on vielä suurimmalta osin kivisenä edessä, mutta ainakin suunta on taas oikea. Verenpaine oli äsken mitattuna 128/74 ja pulssikin on palannut lähemmäksi minulle ominaisia alhaisempia lukemia 59:n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti