torstai 1. heinäkuuta 2010

Laihduttaa tähtien kanssa

Tänään aamulla tähdet olivat oikeassa asennossa ja päätin taas aloittaa laihduttamisen!

Syitäkin on taas kertynyt roppakaupalla. Päivällä sain verikokeeni takaisin ja kolesterolini on hieman viitearvojen yläpuolella. Myös verenpaineeni oli viime viikolla mitattuna taas hieman viitearvojen yläpuolella. Olen lisäksi jälleen ylittänyt painoindeksiltäni lievän ylipainon rajan, eikä sitä tosiasiaa kyllä millään lihasten määrälläkään voi väistellä, että ns. "elintasovatsaa" on taas hieman kertynyt. Kaiken tämän päälle kuuman kesäpäivän helle sai olon työmatkalla tuntumaan epämukavan hikiseltä, johon lievä ylipainoni varmasti oli osallisena.

On siis aika ryhtyä toimiin! Olen tätä tulevaa koitosta jo hieman ounastellutkin ja olen tästä syystä ollut jo useamman viikon karkkilakossa pehmentääkseni kivistä laskua painonhallinnan ihanaan maailmaan. Jäätelöä on sitten kesän kunniaksi kulunut sitäkin enemmän, joten se siitä suuresta suunnitelmasta ;)

Tavoitteena olisi jälleen päästä johonkin sinne 72 kilon normaalipainon paikkeille noin kolmen kuukauden rutistuksella. Painoin tänään kevyen aamiaisen jälkeen 84 kiloa, joten todellista painopudotusta pitäisi tapahtua noin 12 kiloa, eli keskimäärin kilo viikossa. Perinteiseen ja hyväksi havaittuun 1000 kcal päiväannokseen siis jälleen pyritään kevyen liikunnan säestämänä.

84 kiloa?! Jep. Viimeksi blogatusta tammikuun 77 kilosta on siis onnistuttu elopainoa hankkimaan taas kuudessa kuukaudessa seitsemän kiloa lisää.. Jos tuon 7 kilosta tulevan 49,000 kcal energiamäärän jakaa kuuden kuukauden päiville niin päivittäinen liikaenergia jää vielä reilusti alle 300 kcal. Ihan loputonta porsastelua tässä siis ei ole tullut harjoitettua, mutta mistään erityisen onnistuneesta tasapainoiseen ruokavalioon siirtymisestä ei kuitenkaan voi puhua ;) Josko sitten sitäkin taas yrittäisi uudelleen kun paino on taas niissä lukemissa, että se toinenkin puolikas vaatekaapista mahtuu päälle..

Tarkemmat ajatukset strategiasta varmasti tarkentuvat taas matkan varrella, mutta ainakin nyt tuntuu siltä, että vähintääkin viikottainen raportointi, runsas kävely, rennot salireissut sekä turhien hiilarien karsiminen ovat osana perusohjelmaa seuraavat kolme kuukautta.. Niin ja tietenkin SEMEN! :D

Tästä eteenpäin taas hieman säännöllisemmin esiintyvistä kirjoituksista ensimmäinen lieneekin nyt hyvä päättää lausahdukseen, joka saattaa itsestäänselvän viestinsä lisäksi herättää joissakin vanhan koulukunnan nettinostalgikoissa positiivisia värähdyksiä:

Moi, kävelyseuraa?

1 kommentti: