sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Ei eläinkokeille

Eipä ole tullut kirjoiteltua melkein kahteen viikkoon.. Selityksenä tarjoan suhteellisen rankkaa työntekoa, sekä ihmiskokeideni aiheuttamaa potentiaalisten kirjoitusten armotonta yksitoikkoisuutta.

Olen nimittäin tässä viimeiset 8 päivää syönyt Tandoorin Butter Chickeniä riisillä, siemenillä ja naan leivällä. Ruokailujen ajankohdata ovat vähän vaihdelleet, mutta pääosin olen syönyt annoksen aina kahdessa osassa siten, että syön ensiksi puolet kanapaloista ja riisistä siementen kera sekä naan leivän kastikkeeseen dippaillen, jonka jälkeen pidän 3-4 tunnin tauon ja syön loput kanat ja riisit vähän runsaamman kastikkeen kera. Tämän lisäksi en siis ole tunkenut sisääni muuta kuin vitamiinipillereitä sekä vettä, pepsi maxia ja dr pepper diettiä.

Jarkko kyseli minulta eilen, että eikö minun pitänyt olla laihdutuskuurilla :D Butter chicken ei ihan sopinut miehen käsitykseen laihduttamisesta. Paino oli kuitenki tänä aamuna 71,9 kg, joten etenemistä on tapahtunut oletettuun tahtiin, noin kilo viikossa. Voinemme siis ihmiskokeeni perusteella väittää, että myös Butter Chickeniä syömällä voi laihtua! :D

Kyse on kuitenkin lopulta siitä, että ei tuossa yhdessä annoksessa lopulta ihan hirveästi ole yli 1000 kcal energiaa, vaikka allekirjoittaneella on kyllä ollut tapana laittaa siemeniäkin suhteellisen runsaasti mukaan. Tämänhetkinen ymmärrykseni laihdutuksen peruspilarista on se, että jos ihmisen kehossa esiintyy energiavajetta, alkaa keho erittämään sellaisia katalyyttejä, jotka aiheuttavan kehon kudosten yhdisteisiin sitoutuneen energian vapautumisen. Energian vapautumisen jälkeen yhdisteiden komponentit poistuvat elimistöstä pääosin virtsan kautta ja aiheuttavat kehon kokonaismassan vähenemisen.

Eli kansankielellä: Jos saat syömästäsi ruoasta vähemmän energiaa kuin mitä kulutat, polttaa keho lihasta ja rasvaa energiaksi. Mitään erityisiä vippaskonsteja tai suuria salaisuuksia ei siis miunkaan laihdutukseni takaa löydy ja ihan hyvin tuo näyttää tähän asti toimineen. Ehkä isoin "salaisuus" joka minua auttaa noudattaaan vähäenergistä ruokavaliotani on se, että pyrin parhaani mukaan tarjoaan keholleni kaiken sen mitä se oikeasti tarvitsee, jotta se ei lähettäisi aivoilleni signaaleja ahdistuksesta, tuskasta ja puutteesta. Tämän jälkeen ei oikeastaan tarvitse enää muuta kuin taistella niitä kaikkia tunteisiin, makuihin, tuoksuihin ja näkyihin assosioituneita toimintamalleja vastaan, jotka kertovat, että "ruokailun jälkeen pitää saada jotain makeata", "elokuvissa pitää olla jotain hyvää syötävää", "hei uus suklaapatukkamerkki! tota pitääkin maistaa!", "kylläpä nuo croissantit tuoksuvat hyviltä! eivätkä ole edes kalliita!", "rankan työpäivän jälkeen voi palkita itsensä jollain herkullisella", "liikuin niin paljon, että nyt voin hyvällä omallatunnolla hemmotella itseäni karkilla", "nyt on niin surullinen olo, että täytyy saada jotain hyvää vastapainoksi" jne.

Ja tässä viel se tylsähkö listaliikkumisista ja syömisistä (BC == Butter Chicken lisukkeineen):

la 9.5.: BC, useita tunteja tanssahtelua luolabileissä

pe 8.5.: BC, useita tunteja tanssahtelua mamassa

to 7.5.: BC, ei liikuntaa

ke 6.5.: BC, kävelin illalla kotiin, nukuin hetken, kävin saunassaja kävelin takaisin töihin :)

ti 5.5.: BC, kävelin toimistolle

ma 4.5.: BC, kävelin arabiasta hermannin huoltoasemalle ja pyöräilin siitä kotiin

su 3.5.: BC, ei liikuntaa

la 2.5.: BC, kävelin toimistolle

pe 1.5.: Olin Vapun kunniaksi Tähtitorninmäellä napostelemassa Entropyn tahdissa: Zero spritellä laimennettua Fresitaa ehkä 3 dl, pari mansikkaa, ehkä 50g kuivattuja omenia ja danone juomajugurtti. Illalliseksi vegemestasta hamppupurilainen puolikkaalla vuohenjuustolla sekä pieni annos perunoita. Kävelin kampista kaivariin ja sieltä senaatintorille. Tanssahtelin kaivarissa jonkin verran.

to 30.4.: BC, danone jugurtti leseillä ja siemenillä. Kävelin töihin ja kotiin.

ke 29.4.: Keltaista curryä kookosmaidossa ripauksella riisiä. Danone jugurtti siemenillä ja leseillä. 1,5 danone juomajugurttia ja kävely toimistolta kotiin.

ti 28.4.: Saarioisten tomaattikeitto ja pinaattikeitto siemenillä. Kaksi juomajugurttia. Kävelin aamulla toimistolle ja illalla kotiin. Lisäksi join jossain vaiheessa päivää noin puoli litraa light limua, jossa on noin 10 kcal 100 millilitrassa.

ma 27.4.: BC, kävelin töihin.

Olin pitkin viikkoa laittanut näitä ylös, yleensä kävellessäni kotiin tai toimistolle, mutta ei vain ole löytynyt sopivaa hetkeä postailla. Pahoitteluni teille kaikille (ehkä n. kahdelle) blogini aktiiviselle seuraajalle :D Nyt on vuorossa Butter Chicken ihmiskokeeni seremoniallinen lopetus äitienpäivän päivällisen merkeissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti