keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Herkuttelun sohvapsykologiaa

Punnitsin itseni maanantaiaamuna ja villin viikonlopun jälkeen vaaka näytti noin 74,0 kg. Tämä oli suurinpiirtein sama mitä se oli viime torstainakin näyttänyt, mutta tämä nyt olikin aika oletettavaa kun koko viikonlopun ruokavalio oli koostunut lähinnä sushista ja pizzasta, joka ei ehkä kuitenkaan ole lopulta se laihduttavin ja vähiten nestettä elimistöön keräävin ruokavalio ;) Tämän tiputtaminen huomisaamun (torstai) viikkopunnitusta varten sinne tavoitteiden mukaiseen 73 kilon tuntumaan tuleekin todennäköisesti hieman epäonnistumaan.. Mutta tämäkin oli toisaalta jo oletettavissa - eikä vähiten siksi, että olen edelleen pahasti koukussa butter chickeniin ja naan-leipään ;)

Fiilikset ovat muuten taas huomattavasti korkeammalla kuin mitä ne olivat sunnuntaina, joka sekin oli aika oletettavaa ;) Vähän tosin jännittää tuo 70 kilon aamupainon lähestyminen. Tuntuu siltä, että sellainen normaaliin ruokavalioon palaaminen sekä erityisesti ajoittainen ja maltillinen houkutuksille lankeaminen tulee olemaan huomattavasti vaikeampaa kuin tämä kategorinen tietyistä asioista kieltäytyminen.

Jonkinlaisia nälän tai energiattomuuden tunteitahan en tässä laihduttamisen aikana ole paria hassua kertaa lukuunottamatta oikeasti kokenut, joten tässä suhteessa ruokailun lisääminen ei tunnu mitenkään erityisen tarpeelliselta. Näiden satunnaisten hoututuksille lankeamisen litäksi normaalimpaan ruokavalioon siirtyminen mahdollistaa lähinnä vain sen, että voi viettää enemmän lounaita, päivällisiä ja illallisia työkavereiden ja läheisten seurassa samalla kun hoitaa pakollisen ruokintansa.

Jos tämä muutos, jonka vaikutus päivittäiseen energiansaantiin on kuitenkin lopulta aika vähäinen, on herkkuihin lankeamisen lisäksi ainoa keino, jolla päivittäin nauttimani energiamäärä pitäisi teoriassa lähes tuplata, jää herkuille jopa pelottavan paljon tilaa ruokavaliosta. Todennäköisyys sille, että homma lopulta riistäytyy käsistä kun säännölliseen lankeamiseen tottuu, tuntuu oman addiktoituvan persoonani tuntien kovin suurelta.

Minun pitänee siis kehittää jonkinlainen strategia siihen miten kykenen edelleen hillitsemään ja kontrolloimaan herkutteluani. Yksi autioilla kujilla ja pimeissä kapakoissa huhuiltu vaihtoehto, jonka voisin ottaa osaksi tätä strategiaa voisi kenties olla ruokavalion täyttäminen toisinaan herkkujen sijaan myös proteiinipitoisilla lisäravinteilla.. Todennäköisyys sille, että näkisin tässä kuitenkaan mitään mieltä ilman, että oikeasti myös harjoittaisin jotain lihaksia kasvattavaa aktiviteettia on äärimmäisen pieni, joten punttisaliharjoittelu saattaa tästä syystä salakavalasti hiipiä takaovesta päiväohjelmaani!

En tosin lupaa vielä mitään.. Katsellaan ;)

Ja tässä vielä viime päivien briiffit:

ma: Päivälliseksi Chicken masala kasviksilla ja puolikas isoa naan leipää. Illalla söin neljä pientä danone activea mustikkajugurttia, joista parin kanssa vedin siemeniä. Illalla Emma oli ihanuus ja tuli toimistolle vastaan ihan vain tarjotakseen kävelyseuraa kotimatkalle - kävelin siis kotiin :)

ti: Aamiaiseksi söin kahden munan munakkaan siemenillä ja kaksi pientä omenaa. Päivän mittaan söin butter chicken siemenillä sekä pienin naan-leivän kahdessa osassa. Illalla kävelin kotiin Teemun kävellessä osan matkasta mukana.

ke: kävelin aamulla töihin ja nappasin matkalta mukaan.. mitäs muutakaan kuin butter chickenin naan-leivällä! Söin tämän siementen kera kahdessa osassa.

1 kommentti:

  1. Lihasten kasvatuksessa on se hyvä puoli, että kun yrität kasvattaa niitä, ja liikut vähän enemmän, voit suosiolla syödäkin vähän enemmän. Ja sitten kun niitä lihaksia on enemmän, kulutat enemmän ja voit taas syödä enemmän!

    VastaaPoista