torstai 30. syyskuuta 2010

Jos ei heti onnistu, on aika ottaa toiset nokoset

Otin siis eilen blogikirjoitukseni jälkeen "pienet" kahden tunnin nokoset ennen töihin siirtymistä. Valinta oli erinomainen, sillä fiilis oli univajeen kiinni kuromisen ansiosta huomattavasti parempi niin eilen kuin myös tänään aamulla. Tämän aamun juoksuun valmistauduinkin sitten menemällä kerrankin nukkumaan jo kahdeltatoista, jonka seurauksena heräsinkin sitten aamukuuden sijaan ensimmäisen kerran aamuviideltä :D

Jatkoin kuitenkin nukkumista puoli kahdeksaan asti, jonka jälkeen mittasin ensitöikseni verenpaineen ja painon: 126/86 (70) ja 76,2kg. Sen kummempaa painon tippumista ei siis ole tapahtunut, mutta ei se kyllä tässä pääasiallisena tähtäimenä tällä viikolla ole ollutkaan. Enimmäkseen olen vain yrittänyt pysyä elossa tämän uuden elämänrytmikokeilun kanssa lankeamatta sen varjolla kummempiin porsasteluihin.

Eilisestä kauhukokemuksesta viisastuneena jätin tänä aamuna villapaidan kotiin, mutta pelkkä tuulipuvun takkikin tuntui riittävän aluspaidan kanssa lämmön tarjoajana. Jätin myös vesipullon tällä kertaa odottamaan kentän laidalle ja tankkasin vain vähän lämmintä vettä ennen matkaan lähtöä. Tämän seurauksena kannettavaa oli matkassa varmaan ainakin kilon verran vähemmän kuin viime kerralla.

Tein myös parhaani, että katselisin kierrosaikoja vähän tarkemmin, että juoksu olisi tasaisempaa ja sain kierrosajat ensimmäistä lukuunottamatta pysymään siinä 1:00 ja 1:05 välissä. Lopputulokseksi tuli tällä kertaa hitusen eilistä parempi 11,7 kierrosta, mutta tätä paljon merkittävämpää oli juoksemisen aikana koetut fiilikset. Ensimmäiseen kymmeneen kierrokseen juokseminen ei nimittäin tuntunut juuri missään kun sai vauhdin pysymään tasaisena ja muisti hengittää kunnolla!

Pari vikaa kierrosta otin sitten vielä vähän rivakammin, että en olisi jäänyt jälkeen eilisestä tuloksesta. Tämän seurauksena olo ei lopettaessa enää säilynyt niin mukavana, mutta kahden kierroksen kärsiminen eilisen 10 kierroksen kärsimisen sijaan tuntui huomattavasti fiksummalta vaihtoehdolta - ja tällä kertaa jaksoin sentään edes juosta sen viimeisen kierroksen loppuun asti ajan hupenemisesta huolimatta ;)

Hengitys oli jo tällä kertaa onnistunut tasaantumaan kotiin päästyäni ja aikaisen herätyksen ansiosta ehdin taas Täydellisen Pärynän matkassa töihin. Kaikenkaikkiaan siis erittäin onnistunut aamu! :)

Yksi pieni setback aamuun kuitenkin mahtui, vaikka ei se ihan hirvittävästi onnistunut muuten iloisia fiiliksiä musertamaan. Ostin nimittäin eilen apteekista viisi Compeed laastaria täysin käsittämättömään 6,70 ryöstöhintaan ja liimasin niistä yhden tuonne oikeaan jalkaan hiertymän rauhoittamiseksi. Juoksun aikana laastari oli toisesta päästä irronnut ja mennyt vähän myttyyn, jonka seurauksena se ei enää suihkussa pitänyt vettä vaikka yritinkin sitä takaisin paikalleen painella. Tämä maagisen erinomaiseksi mainostettu 1,34 euron laastari osoittautui siis tällä erää kertakäyttöiseksi :( Yritin nyt tuon seuraavan yksilön liimata vähän eri tavalla niin, että se kestäisi kenties hitusen verran paremmin juoksemisen aiheuttamaa liikettä, mutta saa nähdä miten käy.

Nyt nokosten sijaan työn touhuun :)

1 kommentti: