torstai 7. lokakuuta 2010

Luovutin

Hyvä sinikeltainen heimo,

Uuttera työnne on nyt vihdoinkin palkittu. Olette viimeiset kaksi viikkoa tehneet päivä päivältä juoksemisestani vaikeampaa levittämällä erilaisia kivikasojanne, kaivelemalla käsittämättömiä kuoppia sekä asettelemalla kaivuukalustoanne strategisiin paikkoihin. Kun tänä aamuna savuin paikalle ihailemaan kättenne viimeistä työtä, tuota hienoa strategisesti juoksureitilleni aseteltua betoniporsasta, ymmärsin vihdoinkin, että minun on luovutettava.

Vaihdoin siis juoksureittiä ja sen sijaan, että kiertäisin kaksi isoa kivikasaa kallioiden kautta, puikkelehdinkin vain kaivinkoneen ja hiekkakasojen välistä melkein tasaista maata. Tämä teki kierroksistani aivan erilaisia kun enää ei tarvinnut hyppiä kivisten vallihautojen ylitse tai kiertää melkein metrin nousua tuovien kallioiden kautta. Reitin helpottumisen lisäksi myös matka lyheni muutamilla metreillä, eivätkä nämä uudet kierrokset siis ole enää millään tavoin vertailukelpoisia vanhojen kierrosten kanssa. Tilanne oli kuitenkin riistäytynyt niin pahasti käsistä, että vaihtoehtoja ei enää ollut.

Näitä uusia kierroksia juoksin tänä aamuna aika pitkälti tasan 13. Parilla viimeisellä kierroksella sai vähän kiriä, että nämä 13 tulivat täyteen, mutta olo ei silti ollut erityisen kuollut lenkin jälkeen. Jonkinlaista etäistä ja onttoa vatsan pistämistä aloin kokea jossain kahdeksannen kierroksen kohdalla, mutta se oli niin vähäistä, että sitä tuskin edes huomasi. Ei se juokseminen nyt vieläkään mitään kivaa ollut, mutta kun oli taas matkassa positiivisella mielellä niin homma ei tuntunut ollenkaan pahalta :)

Aikaa koko touhuun kuitenkin kuluu vatteiden vaihtojen ja paikalle siirtymisten kanssa edelleen vähintään puoli tuntia aamussa, joten ei tästä kyllä varmaan mitään pysyvää elämänrutiinia ole tulossa. Vähän tuntuu siltä, että tämän neljän viikon haasteen jälkeen juokseminen saattaa ilman jotain systematiikkaa jäädä taas kokonaan ohjelmasta, mutta sitä pitää katsoa sitten. 11 kertaa vielä jäljellä, joten eipä nuolaista ennen kuin tipahtaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti