tiistai 5. lokakuuta 2010

Miksi sinä et asu kävelymatkan päässä työpaikastasi?

Raejuusto ja loimulohi oli täyttävää ja hyvää. Kierroksia meni 12,2 ja pistämään alkoi vasta viimeisellä kierroksella. Kävelin töihin ja takaisin sekä kävin salilla. Niin ja aamulla laitoin vahingossa liikaa jätskiä SEMENiin, mutta eiköhän tuo päivän reippailu vähän kompensoi :) Dracula pillerit ovat myös hyvin addiktoivia :D

Työmatkakävelyiden jälkeen on taas mielessä, että onpa ihanaa asua niin lähellä työpaikkaa, että ei tarvitse säätää julkisten kulkuvälineiden tai oman auton kanssa. Oikeastaan tuntuu jopa melkein hassulta, että niin harva on järjestänyt elämänsä tällä tavalla.

Kai se on kuitenkin pätkätyö-, perhe- ja omistusasuntokulttuurin keskellä ihan ymmärrettävää. Oman suolansa soppaan tuo varmasti myös se, että ihmiset keräävät ympärilleen niin paljon krääsää, että muuttaminen tuntuu varmasti jo ajatuksena täysin mielettömältä projektilta. Mutta kuinka moni oikeasti laskee yhtälöön mukaan päivittäisiin työmatkoihin kuluvaa rahaa ja aikaa taikka matkalla istumisen vaikutusta terveydelle verrattuna reippaaseen työmatkakävelyyn raittiissa ilmassa?

Miksi sinä et asu kävelymatkan päässä työpaikastasi?

3 kommenttia:

  1. No sunkin työmatka on sellainen, mitä suurin osa ihmisistä varmaan pitää vähintään pyöräilymatkana ;) En mäkään varmaan viittis tota matkaa kävellä kovin usein - vaikka ois tietty ihan hyvä viittiä :P

    VastaaPoista
  2. Antti reipas työmatkakävely on ihan jees, mutta Helsingin ilma ei kuitenkaan ole enää kovinkaan raitista. Varsinkin aamuisin keskustan pöly- ja nokipitoisuudet ovat kohtuullisen korkeat.

    No joo lopetataan viisastelu. Henkilökohtaisesti en ikinä maailmassa voisi kuvitella asuvani Helsingin keskustan alueella joten kävelymatka suuniin kestää hiukan kauemmin, mutta taasen 55 min pyörämatka duuniin on varsin inhimillinen. 55 minuutin pyöräily on varsin kohtuullinen jos samaan matkaan menee aamuruuhkassa autoillen noin 45 minuuttia ja tähän päälle noin puolisen tuntia parkkipaikan metsästelyä jne. Mutta siis kuitenkin, kaikki eivät ole kykeneviä muuttamaan kaupunkiin joko rahallisesti tai henkisesti, itse edustan jälkimmäistä kantaa. Kaupungissa asuminen on ahdistavaa. Joka päivä keskustassa kulkiessani haluan vain pois sieltä. En tiedä mistä tämä varsinaisesti johtuu, mutta kaupunkiasuminen on mielestäni todella ahdistavaa ja se on liian kaukana kaikesta siitä mitä mikä on mielestäni mukavaa tai luonnoltaan kaunista. Samoin väenpaljous ja kiire eivät ruoki omaa hyvinvointiani millään tavalla. Tässä minun vastaukseni siihen miksi en asu keskustassa.

    VastaaPoista
  3. Eihän tässä kysytty "miksi sinä et asu keskustassa " :D vaan, miksi et asu kävelymatkan päässä työpaikastasi, vaikka rovaniemellä.

    vai onks antti modannu tätä jälkeenpäin :D

    VastaaPoista