keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Lisää ravinteita lisäravinteista

Kävelin tänään töihin ja hain matkalla kaupasta aamiaiseksi yhden jugurtin.

Tuo kuulostaa kirjoitettuna todella surkealta.

Kokeillaan elävöittää sitä hieman kuvalla aamiaisestani:

Eli tungin jugurttiin pellavansiemeniä ja auringonkukansiemeniä. Se ei hirveästi vaikuttanut jugurtin makuun, mutta teki koostumuksesta vähän erilaista.. Pureksittavampaa :) Aamiaisen yhteydessä nautiskelin myös päivittäisen pilleriannokseni, eli 1 kpl Multivita plus -pillereitä sekä 2 kpl Vita-Calsor -pillereitä Dr Pepper Dietillä alas huuhdottuna. En taida jaksaa näistä pillereistä enää erikseen kirjoitella, koska syön ne kuitenkin lähes päivittäin.

Olin aamiaiseeni varsin tyytyväinen, koska se sisältää siementen ansiosta hyvässä tasapainossa omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, jotka tukevat pillereistä saatavien aineiden imeytymistä. Kyseinen Danone Vitalinea 0+ fruit -jugurtti taasen on koostumukseltaan varsin laihdutusystävällinen. 200g purkki sisältää vain 88 kcal, koska jugurtin hiilihydraattipitoisuus on vain 6,6% ja proteiinipitoisuus 4,2% (kaiken lisäksi siinä on vielä kuitua 3,2%). Näillä eväillä se pesi aika 6-0 kaikki muut kaupasta löytyvät jugurttivaihtoehdot, eikä makukaan ollut erityisen huono (aspartami ja asesulfami K pelastavat :D).

Söin tämän aamiaisen noin 13:30 ja se piti minut varsin kylläisenä koko päivän, jopa siten, että minulla ei oikeastaan ollut nälkä vielä silloinkaan kun 18:30 saimme suuren idolini Helen kanssa Manalassa erinomaiset vuohenjuustosalaatit eteemme. Salaatti oli alkupalakokoa, en syönyt leipää ja juomaksikin litkin vain vettä - kovin laihdutusystävällistä siis :)

Meidän oli tarkoitus vähän turista siitä kuinka saamme muitakin ihmisiä innostumaan haasteellisesta elämästä ja millaiset tekniset palikat voisivat auttaa tiellämme kohti haasteiden täyttymistä. Hele ehdotti sivustoa, jolle voisimme keräillä RSS-syötteillä kaikkien haasteellisten persoonien kirjoitukset ja jonka kautta itse kukin voisi sitten käydä hakemassa motivaatiota omalle taipaleelleen.

En ole pitkään aikaan tällaisia systeemejä rakennellut ja olisi mukava nähdä kuinka pitkälle tämä nykypäivän Mashup-maailma oikein taipuu. Löytyisikö siis jostakin palvelu, joka liittäisi haasteellisten RSS-syötteet yhdeksi isoksi syötteeksi ja toinen, joka voisi vähän koristaa tätä syötettä luoden luita lihan ympärille? Voisin ihan intellektuellina haasteena yrittää luoda tällaisen systeemin ilman mitän serverside-koodia :)

Juttelimme Helen kanssa myös jonkun verran Facebookin käyttämisestä tähän tarkoitukseen, mutta totesimme, että ei taida olla ihan vaivan arvoista. Facebook-sovelluksen tekeminen on kovin työlästä ja groupitkin ovat Helen sanojen mukaan vähän kuolleita ;) Jätetään ajatus siis hautumaan.

Olen tässä yrittänyt muutamalle tuttavalleni jo muutenkin ehdotella, että liittyisivät omine haasteineen meidän haasteellisten joukkoon, mutta vähän hitaasti tuntuvat ihmiset lämpenevän.. Ehkä tällainen sivusto oikeasti auttaisi asiaa. Katsotaan siis mitä maailma tuo tullessaan.

Nyt taidan vähitellen vetäytyä tuonne toimiston futonille nukkumaan, koska tässä vaiheessa ei kyllä enää kannata lähteä kotiin tarpomaan. Kokous alkaa kuuden tunnin päästä ja kyllä sitä olisi ihan hyvä silmiäkin vähän ummistaa ennen sitä. Niin ja lisättäköön tämän päivän aterioimiseen vielä yksi iso appelsiini, jonka puristelin tässä tätä blogiviestiä kirjoitellessani :)

1 kommentti: