maanantai 9. maaliskuuta 2009

Villiäkin villimpi viikonloppu

En sitten jaksanut editoida tuota perjantain entryä, vaikka erinomaisessa seurassa päädyinkin siemailemaan vielä 10cl kuivaa valkoviiniä. Bar Loosen sulkiessa ovensa lähdimme yhdessä kävelemään kohti kotia ja päätimme nopeasti pysähtyä snägärillä. Nauratin kanssaeläjiäni tilaamalla hetken mielijohteesta viisi kananmunaa sipulilla, mutta tyttöjen hymy hyytyi kyllä heti kun saivat maistaa tätä kulinaristista nautintoa. Lopun matkasta sainkin sitten syöttää kanssamatkustajiani, sillä itsellä ei lopulta ollutkaan erityisen suuri nälkä, vaikka muna hyvältä maistuikin. (.. ja voitte ihan itse kuvitella sen puujalkavitsien määrän, jonka tämä tilanne mielessämme kirvoitti..)

Lauantaina söin aamiaiseksi pari munaa siemenillä, jotta jaksoin lähteä poikien kanssa kaupoille. Yli kolmen tunnin kaupoissa juoksemisen seurauksena tunsin ensimmäistä kertaa tämän dieetin aikana sellaista fyysistä uupumusta, jonka identifioin osittain olevan seurausta ruokavalioni niukkudesta, mutta tämä meni kotiin päästyäni nopeasti ohi jugurtilla ja omenalla.

Sitten olikin vuorossa oikeastaan tämän laihdutusjakson ensimmäinen "repsahdus". Laitoimme nimittäin neljän hengen tiimillä sushia ja ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin ihan itse pyörittelemään makirullia sekä tekemään itse tamagoyakia! :) Tietenkin näistä työn hedelmistä oli myös nautiskeltava, joten päädyin lopulta syömään noin 1,5 makirullaa, noin kahden munan edestä tamagoyakia nigirinä ja lopuksi sashimin muodossa vielä hyvän tovin verran lohta.

Sitten alkoikin se viikonlopun villi osuus :D Minun on jo pitkään pitänyt tutustua Battlestar Galacticaan ja tänä viikonloppuna sain vihdoin aloitettua ensimmäisen seasonin ensimmäisestä jaksosta. Olin heti ihan koukussa ja käytännössä loput viikonlopusta menikin sitten siinä ;)

En oikeastaan voi suositella sarjaa sen suuremmin, sillä se vetoaa todennäköisesti suhteellisen pieneen ihmisryhmään. Jos kuitenkin on junnuna huomannut tykkäävänsä erinäisistä avaruussaippuaoopperoista vaikkapa Babylon 5:n muodossa (niin kuin allekirjoittanut) niin siinä tapauksessa sarja kannattaa varmaan katsastaa :)

Liikuntakin jäi sitten lopulta käytännössä lähikaupassa käymisen tasolle, eikä siinä ihmiskunnan eeppistä selviytymiskamppailua tuijotellessa oikein muuta ehtinyt syömään kuin omenan ja jugurtin siemenillä sekä viikonlopun toisen repsahduksenomaisen ruokavalinnan: tuplakebab salaatilla.

Nyt pitääkin sitten yrittää vähän skarpata, että tämä susheilla ja kebabeilla sikailu ei lähde täysin käsistä. Onneksi rakkaat työtoverit auttavat aina hädässä, esimerkiksi tuomalla vaimon valmistamia erinomaisen herkulliselta näyttäviä pullia tarjolle viikkokokousta varten.. *grr*

I will resist! :D

4 kommenttia:

  1. Onnistuiko sushi hyvin? :) Mä en oo uskaltanu tehdä itse, kun pelkään, että se ei olisi niin nautinnollista, kun joutuu ensin itse nysväämään sen kaiken pikku kätösillään :D Sen sijaan kävin kylläkin tänään syömässä lounas-sushia Ichibanissa. Ensi viikolla tilataan sulle superfoodia ja kuivalihaa - sen jälkeen sun ei muuta tarviikaan syödä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne sushit ainakin johonkin katosivat :D

    Ja se oli oikeasti ihan mukavaa viettää porukalla iltaa väsäilemisen parissa. Ei ainakaan minun mielestäni haitannut makuelämystä sen suuremmin.

    Mmm.. Kuivalihaa ja superfoodia :) *slurps*

    VastaaPoista
  3. Häh, sushihan on terveellistä ja kevyttä kuin mikä. Japsit on ihan tikkuja kaikki

    VastaaPoista
  4. En usko, että sushi olisi merkittävästi terveelisempää tai kevyempää kuin mikään muukaan hiilihydraattimömmö kalan ja kasvisten kanssa. Väittäisin, että jos sitä syö paljon niin ihan samalla tavalla se lihottaa - japanilaiset vaan syö vähän vähemmän kuin me.

    Jos esimerkiksi vertaat yhtä ravintolassa tarjottavaa sushiannosta perinteisiin suomalaisiin ruokalajeihin niin annoskoot ovat selkeästi pienempiä. Mietippä vaikka kuinka isolta annokselta tuntuisi makirullan verran perunamuusia ja kalapuikkoja?

    Siinä ollaan aika kaukana siitä neljännestä puikosta ;)

    VastaaPoista