keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Tieteen nimissä

Kerkesin nukkumaan sen neljä tuntia kun herätys oli kahdeksalta, joten olen ollut koko päivän suhteellisen koomassa. Lähdin vähän aikaisemmin töistä ja olin ehkä joskus kuuden aikaan kotona. Suihku on muuten ihan hyvä keksintö ;)

Päivälliseksi kävin syömässä perinteisen Antipasto Miston, mutta muuta ei sitten oikein tehnytkään mieli. Olin niin koomassa, että otin kävelyn sijaan metron ja vasta suihkusta tultuani oikeastaan piristyin. Piristyttyäni puristelin yhden appelsiinin ja join sen lihoineen. Tämän jälkeen kävin salilla Jannen kanssa nostamassa vähän penkkiä ja polkemassa 25 minuuttia kuntopyörää katsellen samalla macbookiltani Sintun suosittelemaa Planetes -animea. Laite väitti minun kuluttaneen huikeat 255 kcal (!), mutta olin minä toisaalta lopussa jo ihan hiestä märkänäkin ;)

Kun tulin salilta, kaivoin ylähyllystä yli vuosi sitten joululahjaksi edelliseen kämppään ostamani keittiövaa'an! Se osoittautui aika huonoksi, mutta 14 päivän palautusoikeus Tapiolan Sokokselle taitaa olla jo mennyt umpeen ;) Tästä mielettömästä löydöstäni innostuneena aloinkin heti tekemään tiedettä ja punnitsin yhden appelsiinin: 286g. Sitten puristin sen puristimessa ja punnitsin ylitse jääneet hedelmälihat ja appelsiinin kuoret: 210g. Lopputuloksena sain siis yhdestä appelsiinista huikeat 76g appelsiinimehua ilman hedelmälihaa! Luonnollisesti lopuksi palkitsin itseni nautiskelemalla tämän vaivalla raastamani 26% appelsiinista hymyssä suin :)

In other news katselin mitä Google minulle tarjoaa ilmaiseksi. Loin uuden Google tunnuksen, lisäsin itseni ja Helen readeriin, liitin nämä samaan tagiin ja jaoin kyseisen tagin julkisesti internettiin. Tagin sisällöstä muodostetun syötteen osoitteeksi muodostui tällainen.

Tämän jälkeen kokeilin luoda Google Pages -sivuston ja liittää sinne javascriptiä. Tämä ei onnistunut, sillä Pages ei ilmeisesti halua javascriptiä käytettävän sivuillaan. D'oh. Lannistuin ja loin meidän palvelintilaan yhden staattisen tiedoston osoitteeseen http://haasteelliset.dicole.net/.

Kyseisellä sivulla kokeilin vähän mitä Google Ajax Feed API:lla saa aikaan ja se osoittautuikin varsin mukavaksi leluksi. Ikävä kyllä se kadottaa Readerin refeedistä source-elementit, joten vaikka saankin kätevästi postausten otsikot, kirjoittajat ja urlit, en saa mistään luotettavasti alkuperäisen blogin osoitetta. Tämä vähän rajoittaa sitä kuinka hienoja juttuja tällä pystyy tekemään, mutta pääsee sillä jo varsin hyvin alkuun :)

2 kommenttia:

  1. Jee! muistin, että mullahan on sittenkin Google-tili, niin pääsen vihdoin kommentoimaan tänne, eikä tarvii kommentoida vaan Klubbarissa tai mesen kautta.
    Mitä tykkäät Planetesista? :)

    VastaaPoista
  2. En ole vielä katsonut kuin kaksi jaksoa, joten en ole vielä oikein ehtinyt muodostaa addiktiota. Vähän hitaasti lähtee mielestäni liikkeelle kyseinen sarja, mutta ehkä se tästä paranee :)

    Onko muita hyviä suosituksia? :)

    VastaaPoista