torstai 12. maaliskuuta 2009

Ke ja To lyhyesti sekä väliaikapunnituslöpinää

Keskiviikkona kävelin töihin ja söin töissä aamiaiseksi 100g kinkkuviipaleita ja 100g keso raejuustoa (grillatut paprika). Keso raejuusto oli pahaa ja loput putkista löysi tiensä roskikseen.

Välipalaksi söin pitkin päivää paahdettuja soijapapuja ja pari palaa Teriyaki Beef Jerkyä ja illan päätteeksi kävimme Markuksen kanssa ravintola Buddhassa, jossa nautiskelin kermaisen keiton katkaravuilla. Katkaravut eivät vieläkään olleet muuttuneet erityisen hyviltä maistuviksi ;)

Muutoin päivä kului hyvin pitkälti töiden parissa samoin kuin niin torstaikin.

Torstaina aamulla oli aika ottaa väliaikapunnitus, sillä oli kulunut noin kaksi viikkoa siitä kun otin ensimmäisen aamupainon kontrollipunnituksen. Säästetään tulokset viestin loppuun ;)

Päätin kokeilla vähän erilaista lähestymistä ja söin ennen toimistolle kävelyä tuhdin aamiaisen: 40g bran flakes, 40g mysli, 10g pellavansiemen, 10g auringonkukansiemen, 2 dl hyla kevytmaito. Tämän jälkeen toimistolle kävelemisen aikana ei tuntunut pienintäkään uupumuksen tai väsymyksen merkkiä (joita olen hyvin etäisesti havainnut aikaisempina aamuina, joina en ole aamiaista syönyt ennen toimistolle kävelemistä).

Toimistolla huomasin sitten noin 3,5 tuntia aamiaisen syömisen jälkeen, että mieleeni hiipi jonkinasteinen näläntunne. Tämä kyllä katosi aika pian kun en työn tuoksinnassa ehtinyt sen kummemmin muuten asiaa miettimään tahi korjailemaan - muutaman paahdetun soijapavun naamaan tunkeminen joko auttoi tai sitten se meni itsekseen ohitse.

Illemmalla söin loput eilisestä 50g Beef Jerky paketista (eli melkein kaiken) ja vähän sen jälkeen kävin hakemassa vielä kaupasta oikein kunnon illallista: 100g rosvopaistia ja 180g vähärasvaista leipäjuustoa. Rosvopaisti oli yllättävän suolaista (suolaisempaa kuin aikaisemmin) ja leipä juustoa oli ehkä vähän liian paljon (mutta se oli kuitenkin sen verran hyyvää, että ei sitä poiskaan raaskinut heittää ;)).

Minulla on sellainen tunne, että otteeni on vähän lipsunut ja syön hitusen verran enemmän kuin toivoisin. Tavoitteena siis pienoinen kurinpalautus jatkoa ajatellen! :)

Sitten tuohon aikaisemmin viittaamaani aamupunnitukseen. Tämänaamuinen aamupainoni oli noin 79,2kg. Tätä on vähän vaikeata arvioida tarkasti, koska olen viime viikkojen aikana huomannut, että vaakani näyttää vähän mitä sattuu riippuen siitä mihin kohtaan lattiaa sen asettaa ja onko alla esimerkiksi matto vai ei. Yritin kuitenkin ottaa punnituksen about samojen tähtien alla kuin kaksi viikkoa sitten.

Mutta mitä tämä siis tarkoittaa? Elopainoni on noin 5 kiloa pienempi kuin kaksi viikkoa sitten tehdyssä alkupunnituksessa ja olen kutakuinkin tyytyväinen tulokseen. En tiedä mistä minä olen sen lukenut, mutta olen pitkään pitänyt sitä nyrkkisääntönä, että hiilihydraatit (joita olen vähentänyt varsin runsaasti) sitovat elimistöön noin kolmen kilon verran nestettä, joka poistuu suhteellisen nopeasti kun rajoittaa hiilihydraattien syömistä. Tätä en laske oikeastaan ollenkaan laihtumiseksi, joten jäljelle jää 2 kiloa "oikeata" laihtumista.

Tämä kahden kilon laihtuminen vastaa aika pitkälti sitä mitä oletinkin. Takaraivossani tekemieni päivittäislaskelmien mukaan olen kaloriteorian näkökulmasta elellyt keskimäärin noin 1000 kcal päivittäisellä energiavajeella kaksi viikkoa ja polttanut siis juurikin tuon 2 rasvakilon (14 000 kcal) verran rasvaa energiaksi.

Samalla tahdilla ETA 72 kilon aamupainoon vie siis vielä noin 7 viikkoa. Tämän jälkeen pitäisi kuitenkin vielä tiputtaa vähän rasvaa, että tilalle mahtuu normaalimman ruokavalion hiilihydraattien sitomat nesteet ja ruokailutottumukset muuttaa sellaisiksi että paino ei lähde taas kertymään.. Pitkä ja kivinen taival on siis vielä edessä, mutta eipä se elämä ole ennenkään helppoa ollut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti